Thursday, February 17, 2011

Resipi mudah: Kek batik / kek biskut marie

Salam,

Since saya memang sangat suka makan manisan, especially after lunch o dinner and as breakfast.. so.. buat la bende ni..

Seyes, ni antara bende paling senang utk dibuat.. semua campak je dlm kuali...
xmungkin salah resipi...

note: tu gambar ciplak kt google.

Ni resipi yang di try malam td..

Bahan:
1 cawan air
1 cawan koko
1 cawan milo
3/4 suku cawan gula
2 biji telur
Separuh buku butter/ 75g
150 gram biskut marie (malam td gune digestive biscuit)

Cara2:
Masukkan air, koko, milo, gula dlm kuali... kacau2...
(boleh juga tambah susu untuk rasa lemat berkrim)
Masukkan butter (tunggu smpai cair)
Masukkan telur..

Kacaukan dengan biskut,, masuk dalam loyang, sejukkan.. dah!

Haa~ senang giler.. kalau makan time sejuk2 lagi best! minum ngan nescafe diwaktu bile2 je a.. tp biasenye makan ngan air kosong je.. sebab da manis..

Good luck!

End.


3 comments:

.:hanna radzi:. said...

fara nak tanya ni...masukkan dalam kuali tu mean kena masakkan ke?hanna rasa krg fhm sikit part tu..sory yea..

farapink said...

haah... masuk dalam kuali tu,,, bukak api yea~ xyah kuat2.. api sederhana saje.. ^^

Anonymous said...

yg 1 cwan tu , cwan bsar mne yea ?

Post a Comment

Salam,

Since saya memang sangat suka makan manisan, especially after lunch o dinner and as breakfast.. so.. buat la bende ni..

Seyes, ni antara bende paling senang utk dibuat.. semua campak je dlm kuali...
xmungkin salah resipi...

note: tu gambar ciplak kt google.

Ni resipi yang di try malam td..

Bahan:
1 cawan air
1 cawan koko
1 cawan milo
3/4 suku cawan gula
2 biji telur
Separuh buku butter/ 75g
150 gram biskut marie (malam td gune digestive biscuit)

Cara2:
Masukkan air, koko, milo, gula dlm kuali... kacau2...
(boleh juga tambah susu untuk rasa lemat berkrim)
Masukkan butter (tunggu smpai cair)
Masukkan telur..

Kacaukan dengan biskut,, masuk dalam loyang, sejukkan.. dah!

Haa~ senang giler.. kalau makan time sejuk2 lagi best! minum ngan nescafe diwaktu bile2 je a.. tp biasenye makan ngan air kosong je.. sebab da manis..

Good luck!

End.


3 comments:

.:hanna radzi:. said...

fara nak tanya ni...masukkan dalam kuali tu mean kena masakkan ke?hanna rasa krg fhm sikit part tu..sory yea..

farapink said...

haah... masuk dalam kuali tu,,, bukak api yea~ xyah kuat2.. api sederhana saje.. ^^

Anonymous said...

yg 1 cwan tu , cwan bsar mne yea ?

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space