Saturday, June 18, 2011

Resipi mudah: Choc Moist Cake


Bahan A
1 tin susu caer
1 suku cawan minyak jagung
1 suku cawan gula kastor
1 stengah cawan koko
6 sudu besar susu pekat
suku sudu teh garam

Bahan B
1 cawan tepung naik sendiri
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh baking powder
stengah sudu teh garam
3 bijik telur

Bahan Toping
6 sudu besar susu pekat
1 cawan koko
120 cooking choc
** fara tambah air siket**



**semua bahan disukat gune measurement cup ni**


Cara-cara:

1) Campur semua bahan A dan masak menggunakan double boiler hingga berkilat. Ketepikan.

2) Bahan B. Pukul telur hingga kembang. Campurkan bahan2 lain. Kacau rata.

3) Campurkan adunan A dan B. Kacau rata.

4) Tuang ke dalam bekas alumunium. Kukus kira2 30minit.

5) Sejukkan.

6) Topping: masak ke semua bahan toping menggunakan double boiler.
Gaul hingga campuran sebati.


**ni teknik double boiler**

ps: kek ni sedap sgt~ smpai tepung mentah tu pon dok jilat2~~~~ peh..
yummy!!

selamat mencuba!

0 comments:

Post a Comment


Bahan A
1 tin susu caer
1 suku cawan minyak jagung
1 suku cawan gula kastor
1 stengah cawan koko
6 sudu besar susu pekat
suku sudu teh garam

Bahan B
1 cawan tepung naik sendiri
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh baking powder
stengah sudu teh garam
3 bijik telur

Bahan Toping
6 sudu besar susu pekat
1 cawan koko
120 cooking choc
** fara tambah air siket**



**semua bahan disukat gune measurement cup ni**


Cara-cara:

1) Campur semua bahan A dan masak menggunakan double boiler hingga berkilat. Ketepikan.

2) Bahan B. Pukul telur hingga kembang. Campurkan bahan2 lain. Kacau rata.

3) Campurkan adunan A dan B. Kacau rata.

4) Tuang ke dalam bekas alumunium. Kukus kira2 30minit.

5) Sejukkan.

6) Topping: masak ke semua bahan toping menggunakan double boiler.
Gaul hingga campuran sebati.


**ni teknik double boiler**

ps: kek ni sedap sgt~ smpai tepung mentah tu pon dok jilat2~~~~ peh..
yummy!!

selamat mencuba!

0 comments:

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space