Bahan A
1 tin susu caer
1 suku cawan minyak jagung
1 suku cawan gula kastor
1 stengah cawan koko
6 sudu besar susu pekat
suku sudu teh garam
Bahan B
1 cawan tepung naik sendiri
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh baking powder
stengah sudu teh garam
3 bijik telur
Bahan Toping
6 sudu besar susu pekat
1 cawan koko
120 cooking choc
** fara tambah air siket**
**semua bahan disukat gune measurement cup ni**
Cara-cara:
1) Campur semua bahan A dan masak menggunakan double boiler hingga berkilat. Ketepikan.
2) Bahan B. Pukul telur hingga kembang. Campurkan bahan2 lain. Kacau rata.
3) Campurkan adunan A dan B. Kacau rata.
4) Tuang ke dalam bekas alumunium. Kukus kira2 30minit.
5) Sejukkan.
6) Topping: masak ke semua bahan toping menggunakan double boiler.
Gaul hingga campuran sebati.
**ni teknik double boiler**
ps: kek ni sedap sgt~ smpai tepung mentah tu pon dok jilat2~~~~ peh..
yummy!!
selamat mencuba!
0 comments:
Post a Comment