Saturday, August 13, 2011

Senang sangat nak jual barang kt internet nih!


Salam,

(this gonna be another boring story bout butikpinkku)

'Ala.. senang je.. duduk online, mengadap, tunggu duit masuk..ape la yg nak susah sangat."

Hep!! sape cakap ni? mau nak kene sepuk eyh? (Kalau) ada yg membaca ni online seller cm fara jugak, mesti selalu dengar ayat ni, and bengang sangat tiap2 kali dengar kan..

Seyes, xde bende yang semudah anda lihat.. betul, memang online shop kne online 24/7 tapi bukan la online je kejenye.. sepertimana kedai lain jua.. online shop pon kne:

 amek stock 
check stock
cam fara buat custom made jugak, jenuh mau carik material

pastu kne susun2..
kne packing
pegi pejabat post, post barang
fuh~

layan cust.. kalo online lg hebat.. pkol 3, 4 pagi pon org sms.. peh.. diorang ni x tdo agaknye..
kalo time order banyak, alhamdulillah.. jenuh mau reply..
kalo time xde order.. jenuh mempublisitikan.. supaya buleh capai target..

memang fara own sendiri butikpinkku.. tp bisness kne ade target..

seperti org len yg makan gaji, ni lah punca pendapatan kami.. saya juga ade bil utk dibayar,

bil internet
bil telefon
parents
ptptn
kereta
insurance

thats mainly is.. ngan belanja wayang lagik.. seyes, sy adelah movie addict. saye sgt suke tgk muvie..!

ok, oleh kerana itu,, adalah sangat penting utk butikpinkku set target, n keep selling..

apa yg cuba disampaikan disini, tugasan sebagai blogshop owner, xmudah sama sekali. selain perlukan istiqamah, juga perlukan ilmu. Selalu orang cakap kt mak:

"Ti, anak ko tuh grad kan.. xkeje ke? laaa.. kalo tau nak meniaga je baek x yah blaja.."

**gambar grad sebagai bukti**


Heei, hilang akai kah anda? Mak sy sekolah kan sy, untuk dapat knowledge, bukan untuk dapat pangkat tinggi utk makan gaji di kompeni besaq! Ape da.. di zaman cmni pon ade org fikir kolot camni.. tahukah anda,  berniaga ni 9 dr 10 punca rezeki?

Ramai juga yg tanya tips meniaga online.. secara jujur.. xde tips pelik2..

Istiqamah
Rajin
Jangan malu


Sepertimana malam2 yang lain, saya sangat susah nk tidur malam, mungkin sebab terbiasa berjaga.. 
Sama je ngan buat sume benda.. 

Kalo anda nak, insyaallah buleh.

ps: lame try ngorat Ashton Kutcher.. tapi xbuleh pown T___T

6 comments:

MasyitahHassan said...

betul kak .. ingat senang ke nk bisnes on9..

*lawa pic konvo*
comei +++

farapink said...

hikhik.. thanks yang :) kan.. adeh.. ni xblh tdo plak..

GnieSyazni said...

mmg btol dear =) ramai anggap bisnes online ni takde pape..tp hakikatnya..kite2 je yg tau..

butikpinkku@gmail.com said...

tu la.. sakit pening sume bukan buleh mc pown.. kne terus jugak.. kuatkan hati n semangat ^.^ chaiyok2!!

ayucinta said...

sapa yang buat bis 0n9 ni dapatla rasanye kan fara syg..:)

butikpinkku@gmail.com said...

eyh.. kak ayu singgah sni la.. terharu rasenyea.. sobs.. sobss..

Post a Comment


Salam,

(this gonna be another boring story bout butikpinkku)

'Ala.. senang je.. duduk online, mengadap, tunggu duit masuk..ape la yg nak susah sangat."

Hep!! sape cakap ni? mau nak kene sepuk eyh? (Kalau) ada yg membaca ni online seller cm fara jugak, mesti selalu dengar ayat ni, and bengang sangat tiap2 kali dengar kan..

Seyes, xde bende yang semudah anda lihat.. betul, memang online shop kne online 24/7 tapi bukan la online je kejenye.. sepertimana kedai lain jua.. online shop pon kne:

 amek stock 
check stock
cam fara buat custom made jugak, jenuh mau carik material

pastu kne susun2..
kne packing
pegi pejabat post, post barang
fuh~

layan cust.. kalo online lg hebat.. pkol 3, 4 pagi pon org sms.. peh.. diorang ni x tdo agaknye..
kalo time order banyak, alhamdulillah.. jenuh mau reply..
kalo time xde order.. jenuh mempublisitikan.. supaya buleh capai target..

memang fara own sendiri butikpinkku.. tp bisness kne ade target..

seperti org len yg makan gaji, ni lah punca pendapatan kami.. saya juga ade bil utk dibayar,

bil internet
bil telefon
parents
ptptn
kereta
insurance

thats mainly is.. ngan belanja wayang lagik.. seyes, sy adelah movie addict. saye sgt suke tgk muvie..!

ok, oleh kerana itu,, adalah sangat penting utk butikpinkku set target, n keep selling..

apa yg cuba disampaikan disini, tugasan sebagai blogshop owner, xmudah sama sekali. selain perlukan istiqamah, juga perlukan ilmu. Selalu orang cakap kt mak:

"Ti, anak ko tuh grad kan.. xkeje ke? laaa.. kalo tau nak meniaga je baek x yah blaja.."

**gambar grad sebagai bukti**


Heei, hilang akai kah anda? Mak sy sekolah kan sy, untuk dapat knowledge, bukan untuk dapat pangkat tinggi utk makan gaji di kompeni besaq! Ape da.. di zaman cmni pon ade org fikir kolot camni.. tahukah anda,  berniaga ni 9 dr 10 punca rezeki?

Ramai juga yg tanya tips meniaga online.. secara jujur.. xde tips pelik2..

Istiqamah
Rajin
Jangan malu


Sepertimana malam2 yang lain, saya sangat susah nk tidur malam, mungkin sebab terbiasa berjaga.. 
Sama je ngan buat sume benda.. 

Kalo anda nak, insyaallah buleh.

ps: lame try ngorat Ashton Kutcher.. tapi xbuleh pown T___T

6 comments:

MasyitahHassan said...

betul kak .. ingat senang ke nk bisnes on9..

*lawa pic konvo*
comei +++

farapink said...

hikhik.. thanks yang :) kan.. adeh.. ni xblh tdo plak..

GnieSyazni said...

mmg btol dear =) ramai anggap bisnes online ni takde pape..tp hakikatnya..kite2 je yg tau..

butikpinkku@gmail.com said...

tu la.. sakit pening sume bukan buleh mc pown.. kne terus jugak.. kuatkan hati n semangat ^.^ chaiyok2!!

ayucinta said...

sapa yang buat bis 0n9 ni dapatla rasanye kan fara syg..:)

butikpinkku@gmail.com said...

eyh.. kak ayu singgah sni la.. terharu rasenyea.. sobs.. sobss..

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space