Tuesday, November 15, 2011

Nak mati pkol 9, pkol 8 buat la semua..




Salam,

(this post does not refer to anyone).

Al-kisah time belajar dulu, situasi ni mmg biase sangat.

Situasi 1: 
minggu depan nk exam, tapi takot.

Student 1: eeee.. takot la.. next week nk exam kan..eee.. takotnyeee..
Student 2: haah kan.. ko da study x?
Student 1: belom. sat g lah.

Situasi 2: 
besok kne hantar assignment, assignment xsiap lagik, tapi malam ni mau pi clubbing.

Student 1: alamakkk.. mati a... assigment nak kne hantar besok kan?
Student 2: haah la.. ko xsiap lagi eh?
Student 1: tu a pasal.. xpe a, ak pi clubbing dlu, nnti balik ak siapkan.

errr

**kalo dah taw la ade bende penting, apsal x dulukan yang penting?**



adaptasi lain:
Orang 1: oh, besok nak mati la.. puasa x ganti, solat xcukop.. camne ni,..
Orang 2: pi la buat skarang.
Orang 1: alah, nanti la.. bsok nak mati pkol 9, pkol 8 ak buatlah.. 
huh? boleh ke camtu? walaupun saye tau contoh tu tak masuk akal langsung.. tp camtu lah lebih kurang nye..ade ke bende yang penting nak ditangguh2?

Kalau lah buleh tangguh.. kot2 ade bende urgent tiba2? macam mane? ade pernah fikir?

ps: kepada calon2 spm, stpm.. kalo agak2 besok lusa exam dan anda masih belum bersedia, silalah study sekarang. tak terlambat lagi. begitu juga yang laen kalo suka menangguh (macam saya). buat yg penting, jgn tangguh2.


2 comments:

ijA said...

thanks fara...for the advice..don't postponed your work..

farapink said...

yep. true :)

Post a Comment




Salam,

(this post does not refer to anyone).

Al-kisah time belajar dulu, situasi ni mmg biase sangat.

Situasi 1: 
minggu depan nk exam, tapi takot.

Student 1: eeee.. takot la.. next week nk exam kan..eee.. takotnyeee..
Student 2: haah kan.. ko da study x?
Student 1: belom. sat g lah.

Situasi 2: 
besok kne hantar assignment, assignment xsiap lagik, tapi malam ni mau pi clubbing.

Student 1: alamakkk.. mati a... assigment nak kne hantar besok kan?
Student 2: haah la.. ko xsiap lagi eh?
Student 1: tu a pasal.. xpe a, ak pi clubbing dlu, nnti balik ak siapkan.

errr

**kalo dah taw la ade bende penting, apsal x dulukan yang penting?**



adaptasi lain:
Orang 1: oh, besok nak mati la.. puasa x ganti, solat xcukop.. camne ni,..
Orang 2: pi la buat skarang.
Orang 1: alah, nanti la.. bsok nak mati pkol 9, pkol 8 ak buatlah.. 
huh? boleh ke camtu? walaupun saye tau contoh tu tak masuk akal langsung.. tp camtu lah lebih kurang nye..ade ke bende yang penting nak ditangguh2?

Kalau lah buleh tangguh.. kot2 ade bende urgent tiba2? macam mane? ade pernah fikir?

ps: kepada calon2 spm, stpm.. kalo agak2 besok lusa exam dan anda masih belum bersedia, silalah study sekarang. tak terlambat lagi. begitu juga yang laen kalo suka menangguh (macam saya). buat yg penting, jgn tangguh2.


2 comments:

ijA said...

thanks fara...for the advice..don't postponed your work..

farapink said...

yep. true :)

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space