Thursday, May 3, 2012

Leo patah kaki :'(



Salam,

You have met leo. Don't you?
Our cat.

Well, 2 hari lepas, kami keluar bershopping membeli barang persiapan. 
Balik dari rumah, leo jalan terhencut-hencut. Mulanya, cam rilek je, pastu leo start buat binyik pelik.
Kami pun start pelik la. Malam tu leo sugul je. Tade lari-lari macam biasa.
Tapi later, time kitorang nak tdo, leo masuk cage, then.. biase je.

Besoknya (hari selasa), pagi tu, bawak pi veterinar, tapi tutup.. 
Sebab hari ni hari buruh.
Tapi hari ni, leo nampak dah elok (dr semalam). Kami pun happy.
Leo memang kucing lincah, lari sana sini.
Lari punya lari, kakiku pun sampai dilanggarnya.
Sengal punya kucing.

Dok main dengan kaen perca sampai guling-guling.
Nampak elok je.
Semua ok.

Tapi malam tu leo cam mengerang.
Pelik bunyiknya.
Takut.

Besok lagi satu (rabu).. xtahan denga leo tahan sakit,
sedih sangat bunyik. Jalan pun dah xbuleh.
Pergi ke dapur macam orang tempang berjalan.
Tapi leo kucing, jadi.. macam kucing tempang merangkak?

Pastu kami bawak leo pi veterinar.
Kene tinggal leo, dr pkol 12.30tgh hari.
Pkol 6.15 ptg doktor call, dah siap x-ray.
Kaki leo patah :(
Ada part yang terseliuh, muscle pulak bengkak.
Sedih betul.

 **nih xray, nmpak x kaki yg sebelah tu cam terpele'ot?**

Doktor kata mungkin dilanggar atau terjatuh.
Dilanggar; macam tak mungkin. Kalo jatuh, kemungkinan besar.
Sebab leo rajin panjat dan lompat sepah-sepah.

Tapi petang tu leo da mkn ubat tahan sakit. Jadi xdengar la suara mengerang.
Bila malam sikit ubat dah habis, leo mengerang lagik.
T___T

Sedih sangat. Leo kena duduk dalam cage, paling kurang seminggu.
Siapa sangka kucing tepi jalan yg baru sebulan duduk rumah mampu curik hati smpai camni.
Moga leo cepat sembuh :'(

6 comments:

qalam_timur said...

sama nama kucingnya "LEO"
tapi Leo kucing jantan saya telah lama menghilangkan diri.

farapink said...

oh, kesiannye.. sorry..

Hana Blossom said...

Salam, awk entri yg brguna, bkan apa kucing sy pon jd benda sama bru ni, bsok nak bwak g klinik... risau plak takut malam ni dia sakit sgt :(

Unknown said...

Hmm.. saya pun pelik ni kucing saya th pendiam tiba2 bising pulak Kali ni. Dia jalan pun x brp betul. Rasanya Kaki dia sakit

im sporty gurl :) said...

Awak....biasa berapa charge xtray semua

im sporty gurl :) said...

Awak....biasa berapa charge xtray semua

Post a Comment



Salam,

You have met leo. Don't you?
Our cat.

Well, 2 hari lepas, kami keluar bershopping membeli barang persiapan. 
Balik dari rumah, leo jalan terhencut-hencut. Mulanya, cam rilek je, pastu leo start buat binyik pelik.
Kami pun start pelik la. Malam tu leo sugul je. Tade lari-lari macam biasa.
Tapi later, time kitorang nak tdo, leo masuk cage, then.. biase je.

Besoknya (hari selasa), pagi tu, bawak pi veterinar, tapi tutup.. 
Sebab hari ni hari buruh.
Tapi hari ni, leo nampak dah elok (dr semalam). Kami pun happy.
Leo memang kucing lincah, lari sana sini.
Lari punya lari, kakiku pun sampai dilanggarnya.
Sengal punya kucing.

Dok main dengan kaen perca sampai guling-guling.
Nampak elok je.
Semua ok.

Tapi malam tu leo cam mengerang.
Pelik bunyiknya.
Takut.

Besok lagi satu (rabu).. xtahan denga leo tahan sakit,
sedih sangat bunyik. Jalan pun dah xbuleh.
Pergi ke dapur macam orang tempang berjalan.
Tapi leo kucing, jadi.. macam kucing tempang merangkak?

Pastu kami bawak leo pi veterinar.
Kene tinggal leo, dr pkol 12.30tgh hari.
Pkol 6.15 ptg doktor call, dah siap x-ray.
Kaki leo patah :(
Ada part yang terseliuh, muscle pulak bengkak.
Sedih betul.

 **nih xray, nmpak x kaki yg sebelah tu cam terpele'ot?**

Doktor kata mungkin dilanggar atau terjatuh.
Dilanggar; macam tak mungkin. Kalo jatuh, kemungkinan besar.
Sebab leo rajin panjat dan lompat sepah-sepah.

Tapi petang tu leo da mkn ubat tahan sakit. Jadi xdengar la suara mengerang.
Bila malam sikit ubat dah habis, leo mengerang lagik.
T___T

Sedih sangat. Leo kena duduk dalam cage, paling kurang seminggu.
Siapa sangka kucing tepi jalan yg baru sebulan duduk rumah mampu curik hati smpai camni.
Moga leo cepat sembuh :'(

6 comments:

qalam_timur said...

sama nama kucingnya "LEO"
tapi Leo kucing jantan saya telah lama menghilangkan diri.

farapink said...

oh, kesiannye.. sorry..

Hana Blossom said...

Salam, awk entri yg brguna, bkan apa kucing sy pon jd benda sama bru ni, bsok nak bwak g klinik... risau plak takut malam ni dia sakit sgt :(

Unknown said...

Hmm.. saya pun pelik ni kucing saya th pendiam tiba2 bising pulak Kali ni. Dia jalan pun x brp betul. Rasanya Kaki dia sakit

im sporty gurl :) said...

Awak....biasa berapa charge xtray semua

im sporty gurl :) said...

Awak....biasa berapa charge xtray semua

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space