Friday, June 3, 2011

ape yang anda perlu bila tahap motivasi makin kurang?

Owh~ bajet nak tulis cam pakar motivasi..padahal diri sndri kurang motivasi kan?

Bekerja sendiri.. cam saya..perlukan anda (diri sendiri) untuk memotivasi kan diri utk terus survive. Laen la kalo tyme makan gaji..

Motivasi (bukan motivasi la sgt~).. lebih pada takmo boss mara... takat cmtu je.. naek gaji xsmpai seratos.. motivasi ke hape?

So, ape nak buat? (kalo motivasi rendah)

1) make sure anda dah makan
2) make sure anda cukop tidur..

DAH?

kalo dah..

3) pastikan ape yang anda tahu ape yg anda nak & camne nak capai?

Contoh:

Butikpinkku teringin nak tripple kan sale dlm masa 2 bulan..

So, kenalpasti cara2..

a. banyakkan item
b. banyakkan tutorial
c. rajen2 la blogwalking
d.. papae je la kan..

FINE.

Tapi, kalo dah tau cara2, tapi still malas gak.. ape fara buat???

Contoh, pi makan tmpat mahai sket, or, belanja org, or..

CAT BILIK?

-kaler pink-

ps: sebenanye butikpinkku dok dapat bilek baru.. tuan rumah/ tailor/ emak setuju share bilik..soo.. blik butikpinkku coming soon. YES!

Di samping fara yang super penat..

Meh nak khabaq mai..

Dulu masa butikpinkku mula2 wujud di alam yang fana ini, nak jual 20 shawl dlm masa 2 bulan pown seksa taw!

Pastu, bile online base da establish sket..Dapat la 15 parcel seminggu..

Pastu..slalu buat sale... rmai la siket org tau... bila weekend je..ade dlm 10 order.. tu pon dah happy giler!!

bile buat sale, dlm seribu tu, dpt la... buleh baya hutang...

pastu, after fara brenti keje.. makin lama makin ok..

max, dpt la dlm 40parcel / day.. xhebat pon.. compare ngan yg dasat2..itu pown skali skala la ade banyak2 kan.. kalo x, 10parcel per day pon, da syukor da..

alhamdulillah~

So, bile sale nih.. tiap2 hari parcel banyak puluh... so, fara cm terkezut sket... susa la nak adapt.. seyes susa... takot pon ade..

takot langet x sentiasa cerah kan.. T__T

seyes takot..

tapi pape pown, fara terima kasih banyak2 kat mak fara.. seyes fara sayang mak banyak2!!!

dah.





4 comments:

Azzah Jelani said...

alhamdulillah fara :) susah2 fara dulu, sekarang dah senang kan :) seronok tengok fara cmni, bersyukur dan tak alpa bila senang :) all the best butikpinkku ! chaiyokkk ! :DD

mrsbifa said...

wah...40 parcel/day...Alhamdulillah..blanje makan!...hahaha...

tity said...

semoga success selalu fara...all the best :)

butikpinkku@gmail.com said...

thanks all.. sorry la jarang tgk comment.. ingt cm xde org bace pown... huhu~

Post a Comment

Owh~ bajet nak tulis cam pakar motivasi..padahal diri sndri kurang motivasi kan?

Bekerja sendiri.. cam saya..perlukan anda (diri sendiri) untuk memotivasi kan diri utk terus survive. Laen la kalo tyme makan gaji..

Motivasi (bukan motivasi la sgt~).. lebih pada takmo boss mara... takat cmtu je.. naek gaji xsmpai seratos.. motivasi ke hape?

So, ape nak buat? (kalo motivasi rendah)

1) make sure anda dah makan
2) make sure anda cukop tidur..

DAH?

kalo dah..

3) pastikan ape yang anda tahu ape yg anda nak & camne nak capai?

Contoh:

Butikpinkku teringin nak tripple kan sale dlm masa 2 bulan..

So, kenalpasti cara2..

a. banyakkan item
b. banyakkan tutorial
c. rajen2 la blogwalking
d.. papae je la kan..

FINE.

Tapi, kalo dah tau cara2, tapi still malas gak.. ape fara buat???

Contoh, pi makan tmpat mahai sket, or, belanja org, or..

CAT BILIK?

-kaler pink-

ps: sebenanye butikpinkku dok dapat bilek baru.. tuan rumah/ tailor/ emak setuju share bilik..soo.. blik butikpinkku coming soon. YES!

Di samping fara yang super penat..

Meh nak khabaq mai..

Dulu masa butikpinkku mula2 wujud di alam yang fana ini, nak jual 20 shawl dlm masa 2 bulan pown seksa taw!

Pastu, bile online base da establish sket..Dapat la 15 parcel seminggu..

Pastu..slalu buat sale... rmai la siket org tau... bila weekend je..ade dlm 10 order.. tu pon dah happy giler!!

bile buat sale, dlm seribu tu, dpt la... buleh baya hutang...

pastu, after fara brenti keje.. makin lama makin ok..

max, dpt la dlm 40parcel / day.. xhebat pon.. compare ngan yg dasat2..itu pown skali skala la ade banyak2 kan.. kalo x, 10parcel per day pon, da syukor da..

alhamdulillah~

So, bile sale nih.. tiap2 hari parcel banyak puluh... so, fara cm terkezut sket... susa la nak adapt.. seyes susa... takot pon ade..

takot langet x sentiasa cerah kan.. T__T

seyes takot..

tapi pape pown, fara terima kasih banyak2 kat mak fara.. seyes fara sayang mak banyak2!!!

dah.





4 comments:

Azzah Jelani said...

alhamdulillah fara :) susah2 fara dulu, sekarang dah senang kan :) seronok tengok fara cmni, bersyukur dan tak alpa bila senang :) all the best butikpinkku ! chaiyokkk ! :DD

mrsbifa said...

wah...40 parcel/day...Alhamdulillah..blanje makan!...hahaha...

tity said...

semoga success selalu fara...all the best :)

butikpinkku@gmail.com said...

thanks all.. sorry la jarang tgk comment.. ingt cm xde org bace pown... huhu~

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space